אודות המרכז לפיתוח ע"ש פנחס ספיר

ערב עיון 2.1.20

ערב עיון לזכרו של אמנון בן נתן

יום חמישי, ה- 2 בינואר 2020, אולם כס המשפט, אוניברסיטת תל אביב

הרצאה בנושא: "התפתחות בסקטור ה HI-TECH הישראלי ב 20 שנים האחרונות"

פרופ' ניל גנדל, מנהל מרכז ספיר, ביה"ס לכלכלה אונ' ת"א

מופקד הקתדרה לשיווקי הון בינלאומיים ע"ש הנרי קאופמן

פרטים נוספים בהקדם!

אוניברסיטת תל-אביב, שפנחס ספיר היה בין יוזמיה ומקימיה, החליטה להקים לזכרו מרכז בינתחומי לפיתוח. מרכז זה, נושא את שמו של פנחס ספיר, הוא אות הוקרה צנוע לאדם, שעמד לימינה של האוניברסיטה ודאג להקמתה, לביסוסה ולגידולה המהיר.

הרעיון של הקמת מרכז לפיתוח שיישא את שמו של פנחס ספיר זכה להכרתם של אישי ממשלה, מוסדות ציבור, ארגונים כלכליים, מפעלי תעשייה ואנשי ציבור.

חבר הנאמנים של המרכז, בעזרתה הפעילה של אוניברסיטת תל-אביב, ריכז מאמץ רב לגיוס תרומות מממשלת ישראל ומגופים אחרים כדי ליצור קרן קבועה עבור המרכז.

ההכנסה השנתית מקרן זו מממנת את התקציב התפעולי של המרכז. המרכז הינו גוף משפטי נפרד הפועל במסגרת אוניברסיטת תל-אביב, נהנה משרותיה ונמצא תחת פיקוחה האקדמי.

המרכז אשר הוקם בשנת 1975, עוסק בנושאי פיתוח כלכלי, תעשייתי, חברתי, מדיני ותרבותי-חינוכי. מטרתו העיקרית של המרכז היא לתרום להרחבת הידיעה וההבנה של נושאי פיתוח כלליים, תוך שימת דגש על הניסיון הישראלי.

פעילות המרכז מתרכזת בשלושה מישורים:

1. מחקר ודיון

המרכז מעודד חוקרים ממוסדות אקדמיים להגיש הצעות מחקר. הצעות אלה נבחנות על-ידי ועדה מדעית שמחליטה על סדר עדיפויות ומקצה על פיו את כספי המחקר להצעות שהוגשו. ניירות הדיון נשלחים לספריות באוניברסיטאות השונות ועומדים לרשות הקוראים.

2. דיון ציבורי שמתרכז בעיקר בערבי עיון

חלקם מוקדש להצגת עבודות מחקר שנעשו במסגרת המרכז וחלקם מוקדש לבעיות השעה. בדיונים אלה, משתתפים אישים מהממשלה, ממוסדות כלכליים, ממוסדות ציבור ומרצים מהאוניברסיטאות השונות מהארץ ומחו"ל.

3. דיון מעמיק יותר בנושאים נבחרים, נערך במסגרת ועידות בינלאומיות בהן משתתפים מיטב החוקרים מהארץ ומחו"ל

סיכומי הוועידות מתפרסמים בספרים שיוצאים לאור בשפה האנגלית בהוצאות ספרים מכובדות ביותר.

מידע שוטף על פעילות המרכז מופץ בדף מידע המרכז את פעילות מרכז ספיר לשנה האחרונה, פעילות מתוכננת וכן סיכומי מחקרים שיצאו לאחרונה.